Sommarkonfirmandlägret, dag 2

Morgonen började med en underbar väckning då ledarna kom som ett vackert och skönsjungande luciatåg! Till morgonbönen kom alla konfirmander pigga efter den ljuva väckningen. Efter en god frukost med gröt, fil och yoghurt började första passet med Jesus som tema. Vi gjorde en lång tidslinje över både Jesus liv och vårt eget liv, fick se filmklipp om julen och Jesu födelse från Life of Brian, se ett klipp från filmen Fiendeland om hur soldater under första världskriget la ned sina vapen på julafton och fundera i våra grupper om vad det betyder att Gud blev människa. Direkt till lunchbön med Depeche Mode!

 

Efter en god falukorvsgryta fortsatte eftermiddagen med en samarbetsbana med flera svåra utmaningar. Det hela började med en skidstafett där hela laget skulle gå på långa skidor. Därefter fortsatte vi med att hela laget skulle få ett bildäck över en 3 meter hög påle, det klarade alla. Däremot blev det svårare när vi prövade med den högre pålen, 4 meter. Då var det bara ett lag som fixade uppgiften. Sedan fortsatte samarbetsbanan med ett spindelnät som alla skulle igenom utan att nudda nätet, balansbrottning på en stock, dragkamp och hinderbana. Kul med tufft var det!

 

Till kvällsmat serverades hamburgare. Kvällen fortsatte med fortsatta funderingar över Jesus och påsken. Vi tittade på två filmklipp, från Life of Brian och Narnia, lyssnade på Black Label Society och pusslade ihop bibeltexter, konstverk och låttexter med händelserna på de olika påskdagarna. Till sist gjorde alla grupper ett underbart tittskåp på en var av påskdagarna.

 

Efter en spännande upplevelsevandring där vi fick uppleva påsken på ytterligare ett sätt och en mysig andakt med massor med tända ljus och Emmylou Harris väntar nu sängen på oss… God natt!


Kommentarer
Postat av: Marias mamma

Underbart att läsa vad ni gör. Fint skrivet och ett fantastiskt innehåll.

2010-06-19 @ 10:26:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0