Sommarkonfirmandernas läger, dag 6

Tjolahoppsan!!!

 

Vi började dagen med andakt, då vi lyssnade på våra finska vänner H.I.M, och frukost som vanligt. Sedan begav vi oss på en ”minipilgrimsvandring” ner mot sjön. På vägen dit stannade vi ett par gånger för att lyssna på några visdomsord om Dolly Parton, Barack Obama, Lars Winnerbäck och Ozzy Osbourne. Vi promenerade även viss del av vägen under tystnad, i våra egna tankar. När vi kom fram till sjön badade de flesta och vi lunchade sedan nere vid sjön.

 

På eftermiddagen började vi med att planera vår redovisning till konfirmationen i Domkyrkan, det blir en resa genom tid och rum men möten med flera olika personer. Efter middagen roade vi oss med den så kallade ”expertpanelen”. Vi fick svar på många roliga, konstiga och annorlunda frågor!

 

Nu på kvällen hade vi myskväll med filmen Avatar och de flesta somnade… Vi avslutade dagen med andakt, låten ”The Cross” av Prince och fick njuta av Hugos fantastiska pianospel. Nu är det dags att sova!

 

/ KATY


Sommarkonfirmandlägret, dag 5

Cha cha bloggen! Idag är det de bästa (lady gaga) som bloggar till er snyggingar! Dagens tema har handlat om döden, tillit och skapelsen.

 

På morgonandakten lyssnade vi på Björk. Vi har t.ex. sett musikvideon till ”In this river” och sett ett filmklipp ur den fenomenala filmen ”Det sjunde inseglet”! Vi har dessutom läst massa mysiga bibeltexter! Mitt på dagen var det andakt med Hot leg.

 

Ett kort besök till Bosarpsjön hann vi också med, men det blidde bara ett snabb dopp! Sedan fick vi dagens motion (work out) när vi var tvungna att springa tillbaks. För om man kommer försent måste man sjunga (o det vill man banne mig inte!!!!). Framåt kvällen myste vi lite med ett musik quiz med riktigt awesome musik! Såklart vann vi (nästan) men vi vann iaf danstävlingen, vi får ju leva upp till vårt namn! (Lady gaga).

 

För att vi skulle få mer tillit till varandra gjorde vi bl.a. ”putta omkring övningar” (förstod ni den? Patriks ord,….) det var iaf riktigt awesome det med !!! (Det er for vildt!) Efteråt gick vi en blind upplevelsevandring genom huset. Det var riktigt mega fedt COOLT! Det er for vildt! Vi fick bl.a. känna på vattnet o sätta ett eget handavtryck på ett papper. Sist men INTE minst fick vi tända ett ljus för det som betydde mest för oss just nu.

 

Sedan var det (som vanligt) kvällsandakt som var lika übermyys som vanligt. Vi fick lyssna till Ozzy Osbourne och Agge o Trulles ljuva sång när de sjöng ”Du hade tid” av Lasse (den bästa).

 

Sov sött ni där hemma, o sakna oss inte för mycket (vilket ni såklart gör hihi). Vi har det superduper awesome, gissa vad det är? DET ER FOR VILDT!!’

 

LADY GAGA

 


Sommarkonfirmandernas läger, dag 4

 

Hej bloggen!

 

Idag vaknade vi av fin sång från ledarna. Efter det var det dags för lite tantgympa, ledd av Truls. Sedan var det dags för morgonandakt med Jon Bon Jovis Santa Fe, frukost och lite städning. Under förmiddagspasset diskuterade vi de två olika sakramenten dopet och nattvarden med hjälp av filmklipp från O Brother Where Art Thou och Mitt stora feta grekiska bröllop. Efter middagsandakten och lunchen spelade vi brännboll innan temat andens frukter startade - med inledning av Yoda från Star Wars. Vi, konfirmander, hade lite diskussioner om detta och fick sedan avnjuta ett fint drama om detta, gjort av ledarna. Sedan var det dags för korvgrillning och sexkamp, bestående av sex olika grenar. Självklart vann Ozzy denna kamp. Kvällen avslutades med kvällsfika och andakt med U2.

 

God natt från Ozzy! (Elsa, Emil, Oscar, Felicia, Yasmin, Matilda och Elisabeth)

 


Sommarkonfirmandernas läger, dag 3

Återigen en underbar väckning av ledarna innan morgonbön med Kents Utan dina andetag och frukost. Frukostens höjdpunkt var armhävningstävlingen mellan tant AK och tant Sara. Truls har lovat att leda de i ett träningspass varje morgon kl. 07.40 från och med nu…

 

På förmiddagspasset fortsatte vi att prata om Jesus, vi pratade om nåd utifrån Iommis låt Grace och gjorde underbara dramatiseringar av bibelberättelser i olika genrer. Roligast var nog att se Jesus välsignar barnen i en skräckversion…

 

På eftermiddagen gick alla till Bosarpssjön och de flesta konfirmander hoppade i det kalla vattnet. De få som inte badade spelade minigolf eller satt och njöt av glass och godis utanför den lilla kiosken.

 

Efter kvällsmaten hade vi en superkväll full med en massa prat och tankar om kärlek och relationer utifrån flera filmklipp; Magnolia, Fucking Åmål, Little Britain och Juno. De intressanta funderingarna fortsatte då vi spelade Tyck tillspelet, och gjorde olika former av värderingsövningar. På kvällen såg vi Juno – jättebra film! Nu har vi precis haft andakt med Guns n´Roses låt ”This I love”


Sommarkonfirmandlägret, dag 2

Morgonen började med en underbar väckning då ledarna kom som ett vackert och skönsjungande luciatåg! Till morgonbönen kom alla konfirmander pigga efter den ljuva väckningen. Efter en god frukost med gröt, fil och yoghurt började första passet med Jesus som tema. Vi gjorde en lång tidslinje över både Jesus liv och vårt eget liv, fick se filmklipp om julen och Jesu födelse från Life of Brian, se ett klipp från filmen Fiendeland om hur soldater under första världskriget la ned sina vapen på julafton och fundera i våra grupper om vad det betyder att Gud blev människa. Direkt till lunchbön med Depeche Mode!

 

Efter en god falukorvsgryta fortsatte eftermiddagen med en samarbetsbana med flera svåra utmaningar. Det hela började med en skidstafett där hela laget skulle gå på långa skidor. Därefter fortsatte vi med att hela laget skulle få ett bildäck över en 3 meter hög påle, det klarade alla. Däremot blev det svårare när vi prövade med den högre pålen, 4 meter. Då var det bara ett lag som fixade uppgiften. Sedan fortsatte samarbetsbanan med ett spindelnät som alla skulle igenom utan att nudda nätet, balansbrottning på en stock, dragkamp och hinderbana. Kul med tufft var det!

 

Till kvällsmat serverades hamburgare. Kvällen fortsatte med fortsatta funderingar över Jesus och påsken. Vi tittade på två filmklipp, från Life of Brian och Narnia, lyssnade på Black Label Society och pusslade ihop bibeltexter, konstverk och låttexter med händelserna på de olika påskdagarna. Till sist gjorde alla grupper ett underbart tittskåp på en var av påskdagarna.

 

Efter en spännande upplevelsevandring där vi fick uppleva påsken på ytterligare ett sätt och en mysig andakt med massor med tända ljus och Emmylou Harris väntar nu sängen på oss… God natt!


Sommarkonfirmandlägret 2010, dag 1

Morgonen började tidigt med avresa från Domkyrkan mot Bosarpsgården. Många välpackade bilar körde norrut mot gården och alla kom fram vid 11-tiden utan missöden. Väl framme hittade alla till sina rum och började bekanta sig med gården och omgivningarna, fint!

 

Till middagsbönen lyssnade vi på Distant Dreamer med Duffy. Lunchen bestod av smarrig köttfärssås och pennepasta och följdes av våghalsade tävlingar mellan lagen där man bl.a. skulle göra en logga och hejaramsa för laget (vi är bäst för vi vann!). Priset var att vi fick bestämma vad Rickard och Fredrik skulle göra; det blev en underbar dans och sång inspirerad av Madonna.

 

Under resten av eftermiddagen arbetade vi med gott och ont utifrån olika låttexter, filmklipp och en text ur en bok. Vi pratade mycket om vad som egentligen är gott och vad som är ont, det är kanske inte så lätt som det först låter. Vi fortsatte med att dramatisera olika bibeltexter, det var jättekul att se hur fantastiskt bra och roliga vi var! Kvällsmaten var en underbart god apelsinkyckling med ris och sås.

 

På kvällen fortsatte vi att lära känna varandra i grupperna innan vi lekte leken Qualitetsboden där bl.a. Hjalmar offrade sig för sitt lag med en snygg gipsmask som tog stora delar av ett ögonbryn. Innan den mysiga kvällsandakten med Kents Beskyddaren kollade vi på en superfilm med Will Smith.

 

Den första dagen på konfirmandlägret har gått snabbt och varit jättekul. Nu är vi trötta och ska sova.


RSS 2.0