Chill, chilligt, Killan!

Tjoo, tjena alla vänner!

 

Visst har det ändå varit en mycket speciell dag?! En mycket speciell dag på ett bra sätt!

 

Mycket, mycket tidigt i morse samlades vi utanför Domkyrkan. Klockan var då 8:30 och det är = 7:30, om det fortfarande vore varit vintertid! Wow.

 

Vi skulle åka hela vägen till Österlen någonstans, men sova i bussen fick jag ej. Vi körde nämligen en "tv-serie-musik tävling". Det var jätte kul och jag blev helt hysterisk när de spelade upp musiken från Björnes magasin, då blev jag gråtfärdig, haha!

 

Vi kom till ett hus, som kallas för Killans bönegård. Det är ett mycket speciellt hus. Vi fick lyssna länge på mannen bakom bönehuset. Människor kommer dit och bor där, ber och lever under några dagar under ”tystnad”. Tystnaden och stillheten satt lixom i väggarna för vi tystnade automatiskt när vi steg på. Det är en plats där man lever enkelt och får möjlighet att lyssna, lyssna till sitt eget inre. Några meter ifrån huset fanns också en stor, vacker kyrka, med coola målningar på väggarna och i taken.

Under 45 minuter fick även vi ledare prova på att vara tysta i huset, och lyssna till vårt inre. Det var en häftig upplevelse, själv satt jag i en soffa och slumra till. Efteråt var alla utvilade och jag kände mig helt klar i huvet. Vi bad också! Jag satt på en kudde med knäna i golvet.

Möt mig nu som den jag är…

Efter det tackade vi och gav oss i väg med bussen mot Stens huvud. Där käkade vi vår matsäck och vandrade upp för berget. Vi delade in oss i små grupper och läste delar ur bibeln, texter från BERGSPREDIKAN (Matt: 6-8). Sedan läste vi dem uppe på toppen av ett av Stens huvuden och reflekterade kring dem. Det var fint!

Sen gick vi ner chilligt och chillade, åkte bussen hem, och sa adjö!

Tack allihopa för en jätte trevlig dag!

Glad Påsk, vi ses!

Alva Esping



Och jag är med er alla dagar till tidens slut!

Visst är det awesome med påsklov?!
YAY! :D
Idag hann vi med mycket under konfirmandträffen med Ozzy. Vi tittade på filmklipp, dramatiserade och snackade. Sara hade bakat goda chokladmuffins!
Vi funderade och pratade mycket kring dop. Vad innebär det där med dop? Och varför är det så många som döper sina barn i Sverige idag? I biblen, Matteusevangeliet 28:16, kan man läsa om det sista Jesus säger till sina lärjungar innan han "försvinner". Han säger åt sina lärjungar att gå ut i världen och göra alla människor till lärjungar och döpa dom i fadern, sonen och den heliga andens namn! Därför måste det ligga något viktigt i det, någonting speciellt. Det är rätt spännande men lite klurit att fundera över.
Vi delade upp oss i några olika grupper, och spelade upp olika scener från bibeln som hade någonting med dopet att göra, det var roligt.
Under andakten lyssnade vi på Kent's fantastiska låt "Vid din sida". Den låten passade jätte bra till dagens tema och just den låten har också betytt otroligt mycket för mig och min tro.
höhö jag är lite sömnig :3
Imorgon är det Ledardag!!! Och ingen av oss vet vad vi ska göra eller vart vi ska, så jag är hel spänd på det! :D
Vi ses!!! <3
Glad Påsk allihop, vi träffas på någon gudstjänst i Domkyrkan snart!
/Alvabloggaren

MARIA MAGDALENA

Go kväll allihopa!
Fredrik är ledig för... han har fått en son! Julian heter han, och det är fantastiskt! Yeah, yeah, yeeeah!!
Idag träffades hela duffy-gänget och vi ledare i MARIA MAGDALENA kyrkan och körde ett pass tillsammans med konfirmanderna från den församlingen. Först lekte vi kul lekar. Sedan käkade vi mackor och drack saft!
Efter det trevliga fikat fick vi lära oss en massa interessant av, ett gigantiskt armband, de olika pärlorna betydde olika viktiga saker. Sedan delades vi in i grupper för att fundera över pärlorna och göra något kreativt av det. Min grupp fick fundera över den stora guldiga pärlan, GUDS-PÄRLAN tror jag den kallades för. Vi målade med guld, gult, glitter, orange färg med mera på ett papper, och det blev jätte fint!
Sedan kröp vi in i "självaste kyrkan" och tände ljus. Jag med några andra ledare och Sara höll i andakten. Vi lyssnade till kents låt Beskyddaren. Den låten är otroligt bra! Sedan bad vi och tackade för den fina gemenskap vi fick ha tillsammans med Maria Magdalena-konfirmanderna.
Dert var en bra dag
tack!
Go natt!
/Alva

Vi fyller hinkar med pengar!

Yaaaaw!
Är glad att jag pallrade mig i väg in till staden denna eftermiddag. Idag träffades Duffy gruppen, och vi gav oss ut för att samla in pengar och stödja Svenska kyrkans internationella arbete, speciellt för att fler människor ska ha tillgång till rent vatten. I en timme gick vi runt och skrammlade, och det gick mycket bra tycker jag! Det var kallt och mina tår "försvann", men det var ju ändå värt det...! Tillsammans fick vi ihop en massa pengar!
Nästa vecka ska Ozzy göra samma sak!
Sen lekte vi en epic lekar :D
Temat för dagen,
det handlade så klart om att hjälpa andra och stå upp för varandra. När man gör något snällt, fyller en hink med pengar, eller helt enkelt tar lite av ens tid och ger åt någon annan, förendras man även själv och mår bättre. Det är viktigt, tänk så mycket du är i behov av andra när du själv känner dig ledsen eller osäker.
Under andakten lyssnade vi på "I would for you" av The Dresden Dolls (tror jag att det var), och tände ljus.
Jag tror att alla våra gulliga konfirmander gick hem glada och med gott samvete idag, ni har verkligen gjort en insats!
Go natt allihopa och gör som Fredrik sa, stanna till ibland och fundera över vem ni vill vara och vad ni vill, hah!
/Alva

Våren börjar märkas av i staden!

Nu lyser solen upp hela halva Domkyrkan om efermiddagarna, och folk samlas där på bänkarna för att käka falafel, små prata och njuta av vår solen. Snön smälter sakta men säkert undan, det blir så fullt, för nu ligger det grus över allt. Det är fortfarande kallt, så där så att man kan halka på frysta vattenpölar... Men alla har vi mer eller mindre längtat efter våren, antar jag! (fast själv saknar jag snön)
Hej allihopa!
Det var länge sen vi hördes av nu, det har varit sportlov och för mig en massa pluggande... men det har lugnat ner sig nu så jag tänker jobba nästa tisdag. Igår var det fredag och PAUSE och funderargrupp. Jag var där och det var mysigt. Vi snackade mycket om bibeln och det satte verkligen i gång en massa tankar och funderande, DET BEHÖVDE JAG HAH. Bibeln är allt och lite till, :D Vi käkade godis, godis godis, röda bilar, röda bilar!
Och idag är det lördag och det är så skönt, även om det var lov förra veckan så har jag inte njutit av en helg så här mycket på länge o så på måndag är det studie dag. CHILL!
Jepp, så god god helg allihopa.
många som är sist skall bli först, och många som är först bli sist! :p
bloggare: Alva Esping

RSS 2.0