Söndag

Idag hade vi utomhusgudstjänst i skogen. Vi blev indelade i grupper och fick förbereda olika delar av gudstjänsten. Vi fick bland annat ansvara för förbön, sång och predikan. Det var väldigt fint väder och stämningen var på topp. Efter gudstjänstens slut fikade vi kyrkkaffe tillsammans på plats innan vi gick tillbaks till gården och åt lunch.


Därefter började vi förbereda vår redovisning till konfirmationsmässan. Vi formade idéer och började skriva manus. Senare på eftermiddagen lärde vi oss lite mer om bibeln och fick tävla i att slå upp bibeltexter så snabbt som möjligt. Vi lärde oss att det är mycket smartare att gå efter kapitel och verser än att gå efter sidonummer om man vill hitta ett speciellt utdrag ur bibeln. Därefter promenerade vi till den härliga Bosarpssjön för att ta ett dopp. Det var minst 25 grader idag så det svalkade skönt. Klockan fem serverades det middag på gården. Vi fick en fantastiskt god köttgryta som serverades med kokt potatis.


Under kvällspasset jobbade vi vidare med redovisningen i våra nya smågrupper. Efter det fick vi ställa vilka frågor vi ville till vår alldeles egna Boston Tea Party panel bestående av Fredrik, Rikard, Andreas och Sara. Dagen avslutades som vanligt med en mysig andakt i kapellet.


En chill lördag

Dagen började med att väckning av ledarna som vanligt, eller rättare sagt Bumbibjörnarna. Förmiddagspasset gick ut på att man fick gå runt mellan 8 olika stationer. På dessa diskuterades bland annat framtiden, kåthet och djävulen. Därefter fikade vi tillsammans.


Sedan var det dags att lita på varandra, det blev sammarbetsövningar i andaktsrummet. Vi stannade kvar och hade andakt. Efter en stadig lunch så var det filmtajm. Men denna gång var det vi själva som skulle agera och inte bara kolla. Det var 6 stycken berättelser från Apostlagärningarna som dramatiserades, videofilmades och som vi sedan tittade på. Vi skrattade gott åt våra egna skådespelartalanger. Efterföljande fikat slukades snabbt. Och redan en timme efter var det kvällsmat.


Då det fina vädret höll i sig, gick vi och badade innan det blev för sent. Väl tillbaka på Bosarp så diskuterades samt Brainstormades det och vi kläckte idén till vår konfirmationsredovisning. Denna förblir dock en hemlis till konfirmationsdagen. Vi vilade och fikade sedan. Därefter hade några ledare organiserat lekar som gjorde oss varma, glada men framförallt riktigt pigga! Några av lekarna var klassikern "fruktsallad", och den härliga "älskling, älskling". Dagen avslutades med en väldigt mysig andakt.


Sommarkonfirmandernas dagbok

Hej alla läsare! Idag har pratat om dop och nattvard. Vi har tolkat den heliga Anden genom lera och teckningar. Vår grupp, Madonna, fick godhet som är en av Andens frukter. De andra är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning. Vi ritade en glad man som var omringade av Yodas som symboliserade den heliga anden. Sedan var det lunch som bestod av en god morotslasagne.


Efter lunchen gick de flesta och badade i sjön. Andra åt glass och solade. Det tyckte alla var kul. Vissa klarade inte riktigt av att bada i det lite blåsiga, men soliga vädret. Senare på kvällen hade vi de 24 äventyrens batalj med en mängd olika dueller som avslutades lite drastiskt med att Oscar A landade lite olyckligt fel. Någon timme senare, och med ett gipsbandage är Oscar nu tillbaka. American Pie blev en avslutning på dagen.


Sommarlägret, dag 3

Idag har vi pratat om kärlek, relationer och om Jesus. Vi startade dagen med en exemplarisk frukost som bland annat bestod av nybakat bröd. Efter frukosten prata vi om nåd innebär och till hjälp använde vi oss av film och av texter från både bibeln och låtar. Vi dramatiserade även om det vi hade lärt oss. Vi upptäckte att bibeln har många olika genrer som vi ser på filmer idag som skräck, komedi, drama, romantik och lyrik. Till lunch serverades en smarrig Bosarpspudding som fyllde vår dag med mer energi, så att vi orkade med qualitetsboden. Qualitetsboden var en mycket rolig lek som gick ut på att samla ihop så mycket pengar som möjligt till sitt lag. Efter det fikade vi och pratade om ideal och vad vi prioriterar i våra liv. Vi rangordnade allt från kärlek till skola, sedan fortsatte vi vår kväll att spela ett spel om hur vi egentligen dömer folk efter deras utsida. Efter spelet tog vi en fika och efter det hade vi kvällsandakt där Lisa spelade och sjöng. Massor med kramar och pussar från världens bästa grupp, Håkan! Vi hoppas att ni inte saknar oss allt för mycket!

Sommarlägret, dag 2

Kära Dagbok


Vi väcktes imorse av ett skönsjungande luciatåg med ledare. Dagen inleddes av ett pass om Jesus, där vi diskuterade olika händelser i Jesus liv och jämförde med våra egna liv. Idag fick vi vara riktigt kreativa och göra planscher och tittskåp i många kulörta färger och former där vi utgick från händelser i Jesus liv. Sedan har vi varit utomhus och tävlat i våra lag, i en sammarbetsbana, vilket var mycket fysiskt ansträngande, men ändå väldigt roligt.

Sedan har vi också tagit oss ner till sjön Vissa badade frivilligt, andra blev islängda. Vi avslutade dagen med en upplevelsevandring om påsken i den mörka och knottfulla natten. Sedan fin andakt!


Superchill dag!!!! /JACK


P.S maten har varit superbra! Mums!!!!!


Sommarkonfirmander dag 1

Eftersom internetuppkopplingen i Skåneskogen inte är den bästa kommer vi bara att uppdatera bloggen en gång om dagen. Om du vill ha fler uppdateringar kan du följa oss på Twitter, http://www.twitter.com/lundsdomkyrka

Hej hej alla ni där hemma, eller vad ni nu håller hus!?

Idag har vi upplevt vår första underbara dag på Bosarpsgården. Mitt i ingenstans... Men trots det så har det varit en mycket rolig dag med högt tempo. Vi har gjort allt från att chill-schteeka i den glödheta solen till att snacka om hur djävulens olika ansikten kan se ut.


Vi började dagen med att stärka våran laganda genom att "designa" en flagga utifrån den lundensiska hip-hop artisten Timbuktu. Om ni frågar oss och självklart alla andra så var våran flagga absolut bäst! Detta följdes sedan av ett antal utmaningar i form av samarbetsövningar, tex som att balansera på en söndrig gungbräda. detta var vi otroligt dåliga på, men å andra sidan var vi de enda laget som spelade enligt reglerna. När vi hade förlorat med ett jordskrev så uppmuntrades vi med mat ( spaghetti med köttfärssås, direkt importerat från Italia).


På eftermiddagen bemöttes vi med lite Shakespeare dramatik och ett antal havererade tävlingar, som leddes av dem blivande prästerna, Andreas o Sara... Efter ett antal juck-övningar öppnades kiosken. Vilket ledde till ett hektiskt godis-shoppande. Godis-shoppandet landade perfekt till den mysiga smörande filmen som vi senare var tvungna att titta på.


Efter allt bölande och godis ätande övergick vi till det tysta mysteriska andaktsrummet. Där vi med nöje lyssande till vår egen gitarrist Lisa.




Snart Twittrar vi också!

Snart är det sommarlov och därmed dags för årets sommarkonfirmander. Under sommarkonfirmandernas tre veckor, 15 juni till 5 juli, kan du följa allt som händer på såväl hemmaträffar som på lägret via Twitter. Adressen är www.twitter.com/lundsdomkyrka (klipp och klistra om länken inte funkar).

Under själva lägret, 23-30 juni, kommer du att kunna läsa en lite längre bloggrapport (och se några foton från dagen) sent varje kväll på den här bloggen.

RSS 2.0