Blicken i marken och huvudet i himlen.

Som både Ellen och Sanne skrev tidigare spenderades eftermiddagen med att samla in pengar till ett gott ändamål. Där jag och en väldigt sjysst konfirmand gick omkring vid stationen och försökte le så gott vi kunde så tänkte jag på en sak, hur otrevliga folk är. Det skadar ju inte att le, snarare tvärtom. Vardagen blir inte mindre grå av sig själv, vi får hjälpa till lite också. En annan sak jag också tänkte på var hur instängda folk är i sin egen värld. Nästan alla går omkring med hörlurar i öronen eller en mobil i handen som de konstant smsar med. När folk får syn på någon med insamlingsbössa, vänds blicken ner mot marken och man går omvägar för att inte behöva se människor i ögonen. Sedan finns det också de som nästan springer förbi, och i farten mumlar något om att "jag har inte tid" eller "stressad..!". Stressad för vad egentligen? När man väl tänker efter, visar det sig att det oftast inte är något att vara stressad över. Fast sedan finns det undantagen; de där som istället ler tillbaka och glatt säger "ja, jag hjälper gärna till". Kan det inte finnas fler sådana? Jag tror att Gud vill det.

Jag hoppas på sol och värme, tills dess får vi nöja oss med att det snart är lov och påsk!

Ha det fint och lyssna på Håkan Hellström.
-Rebecca P

Konfirmations träff 31/3

Idag var det en alldeles speciell konfaträff, vi samlade nämlingen in pengar för att bekämpa hungern och bristen på vatten i fattiga länder i bl.a. Afrika.
Jag tror inte jag var ensam om att känna mig nöjd när jag kom hem, för det vi gjorde tillsammans var verkligen något vi kan vara stolta över. Jag känner mig iallfall stolt, och jag tror att många av oss ledare och er konfimanders också gjorde det. För vi hjälpte verkligen till, vi gjorde någon annan människas liv mycket bättre! Jag tycker det är något av det finaste man kan göra, att hjälpa andra utan att tjäna på det själv, förutom ett gott samvete då. Så tack alla ni som hjälpte till idag, ni gjorde verkligen något bra! Fredrik uppskattade att vi hade tjänat in 2500-3000 kr! Det är helt otroligt att vi lyckades samla in så mycket på en så kort tid! Det var faktist väldigt kul att göra detta också, det var spännandeatt testa något nytt. Som sagt ni ska verkligen känna er stolta, och somna medvetna om att ni har gjort något väldigt väldigt fint idag.

Mer om det vi samlade in pengar till kan man läsa här:  http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?di=36905

Ha en fortsatt trevlig dag! / Sanne B

lala

Ett barn som dricker ur en brunn som Svenska kyrkan har byggt, och även en sådan brunn som kanske byggs för de pengar vi samlade in!

En rolig konfirmationsträff och minnen från en bra sommar.

Nu är jag hemma från en väldigt nyttig och lärorik konfirmationsträff!
Idag gick vi runt med börsor i stan och samlade in pengar till Lutherhjälpen. Trots att man träffade på en del sura människor var det många som bidrog med en slant och visade intresse. Kul! Vi fick ihop mellan 2-3 tusen om jag inte minns fel.
Efter en timmas gående på stan var vi tillbaka i St:Mikael där Sara, Rebecca P, Ludvig & Oliver höll i en riktigt bra andakt! Så tack för en trevlig dag!

Igårkväll satt jag och tittade på gamla bilder från förra sommarens läger! Det väckte en massa minnen som gav mig en sådan lyckokick! Tänkte visa en fin bild som jag verkligen gillar ute på bryggan i Bosarp, och en från en av de sjukt mysiga andakterna! Enjoy =)
Ha ett jättebra Påsklov om vi inte hörs innan! /  Ellen

Tack alla för en trevlig eftermiddag!

Idag fick vi från domkyrkans konfirmation som sagt chansen att hälsa på Maria Magdalena-konfirmationen på Östra Torn. Jag tänkte bara säga; Tack så mycket för ett fint konfirmandpass och det var jättetrevligt att spendera tisdagseftermiddagen på ett annat ställe för omväxlingsskull. (St Mikaels är ju dock väldigt trevligt det också!) Det är härligt att vi kan ha ett litet studiebesök och samarbete med Maria Magdalena, för andra året i rad, och hoppas det fortsätter så i framtiden!

Ha det bra nu allihopa, hoppas vi ses snart! 
 - Rebecca P


24 äventyren vs Maria magdalena

Mötet med de andra konfirmanderna på maria magdalena fick mig (Axelina) att inse hur speciell de 24 äventyren är! Man tänker inte på det annars kanske, men efter träffen idag insåg man vilken skillnad det faktist är på konfirmation och konfirmation!


När vi kommer in på maria magdalena så ser vi en grupp konfimander, man kan inte se någon skillnad till sättet på våra konfimander eller Maria magdalenas. De ser helt "vanliga" ut. Konfirmand passet börjar och det blir nästan som en liten chock när vi börjar vår första aktivitet. Sättet som Fredrik och Rickard och de här lederna använder sig av var totalt olika! Jag kan inte säga att deras sätt var dåligt, men jag är bara van vid något helt annat. Jag skulle säga att vi har en annan stämmning på våra konfaträffar. Det känns som ett ställe där man kan slappna av och vara sig själv, och detta oavbrutna skratt som vi har , kändes inte alls lika självklart. 

Det var en trevlig upplevelse, men på att helt annat sätt. Det var nog bra att få se en annan varitant av konfimation och inte ta all vår sjuka humor och avslappnade stämmning för givet. så jag skulle säga att det är ngt som vi ska vara mkt tacksamma för:)


 Ha en skön dag! / Axelina


Uppdatering: Tisdagen den 3 Mars

Vi är väldigt ledsna för att bloggen inte har uppdaterats som den skulle.
Dels har jag (Stephanie) inte haft ordentlig tillgång till internet, och det är inga andra som har skrivit.
Men nu ska här skrivas så det glöder!

Tisdagen den 3 Mars var det då dags för våra kära sommarkonfirmander att träffas för första gången i vår.
Självklart blev det mycket skoj och skratt, men även en del övning.

Vi begav oss till Domkyrkan för att göra en sorts "skattjakt" och även öva inför ministrant.
Vissa duktiga konfirmander (alla är självklart bäst!) hade redan gått ministrant en gång, och fick därmed visa de andra.
Konfirmanderna bar kors och ljus och lärde sig hur man skulle göra under båda bön och nattvard.
Spännande erfarenheter är det, kan vi lova!

Sedan var det ju även den så kallade "skattjakten".
Det var inte riktigt skatter vi letade efter, fastän domkyrkan är som en skatt i sin helhet, utan mer saker som fanns i kyrkan.
Vi skulle sedan markera på ett papper som vi hade fått om var dessa bilderna fanns.
Vissa var jätteduktiga och prickade in alla rätt.

Tisdagens tema handlade mycket om symboler.
Varför vissa symboler ser ut som de gör osv.
Efter en mysig fikapaus så fick vi ett till papper med en massa symboler på!
Vi skulle disskutera dem tillsammans, och komma på vad det betydde.
Visste ni t.ex. att Äpplet från teknik företaget Apple kommer från Adam och Eva-berättelsen?
Allt det här med Kunskapens träd. Det samma gäller också för ormen på Apotekets logo.

Efter allt prat om symboler avslutades hela träffen med en andakt.
Väldigt mysigt, och trevligt sällskap var det.
Tack alla konfirmander! Utan er hade vi konfirmandledare inte haft någon att ta hand om :)
Allt gott därute!

RSS 2.0