Konfaträff - Teater (Ozzy & Duffy)

Gårdagens konfaträff var lite annorlunda upplagd då vi till stor del spenderade kvällen i Domkyrkan. Träffen var tänkt att avslutas med att vi skulle se två skådespelare göra en modern tolkning av bibelboken Job. Därför inleddes träffen på St. Mikael med att Fredrik och Rickard gav en snabb genomgång på vad boken Job handlar om och dess budskap. Vi gav oss sedan raskt iväg till Domkyrkan men innan det var dags för teater fick konfirmanderna med hjälp av en som heter Lena förbereda sig inför sina ministrantuppgifter.

 

Tanken är att alla konfirmander ska få vara med och tjänstgöra vid en söndagsgudstjänst och antingen bära ett ljus, korset eller bibeln. Lena gav konfirmanderna en genomgång på de uppgifter som de ska utföra på gudstjänsterna. Vissa konfirmander verkade lite nervösa över tanken att de skulle få vara med och jobba på en gudstjänst med en massa folk som kollar på men det verkade ändå som de flesta tyckte att det var en spännande uppgift.

 

När Lena var klar med att informera hade vi fortfarande lite tid kvar innan pjäsen skulle börja så vi klämde in en liten ”tipsrunda” i Domkyrkan för konfirmanderna där de fick tilldelat sig ett papper med olika bilder tagna i Domkyrkan som de sedan skulle hitta. När pjäsen väl började fick vi sitta i högaltaret och det var onekligen en ganska absurd upplevelse att kolla på teater i domkyrkans centrum. Konfirmanderna hade delade åsikter om pjäsen, ”häftig” sade vissa medan andra mest tyckte den var ”konstig”. En extra eloge förtjänar dock konfirmanderna då aktörerna efteråt berömde konfirmanderna för att vara ”bland de mest lugna och fokuserade ungdomar de någonsin uppträtt inför”.

 

Det var allt för idag men glöm inte att på söndag är det första advent! Då ska sommarkonfirmanderna ha sin premiärträff och inleder den med att fira första advent tillsammans med höst/vår-gruppen samt en fullsatt Domkyrka! Missa inte det, det kommer bli riktigt häftigt!

 

Allt väl till dess!


/Patrik


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0